Als je echt niets beters weet - Reisverslag uit Rockhampton, Australië van Koos Leeuw - WaarBenJij.nu Als je echt niets beters weet - Reisverslag uit Rockhampton, Australië van Koos Leeuw - WaarBenJij.nu

Als je echt niets beters weet

Door: Kooz

Blijf op de hoogte en volg Koos

10 Maart 2010 | Australië, Rockhampton

Hallo lentekriebels,

Hebben jullie er ook al last van? De lente komt er aan en ik beloof het ik zal de nodige zon en warmte meenemen uit Australie en Azie. Hier komt de herfst eraan trouwens, tijd om mijn kamp op te breken.

De afgelopen week heeft het ook hier flink gegoten, 4 dagen achtereen kwam het met bakken uit de hemel. In bepaalde plaatsen was 246mm regen gevallen in 2 dagen... 246mm, ik maak geen typefout!!!
En dat nog wel in Queensland, wat zichzelf 'The Sunshine State' noemt. Alle Europeanen en andere Aussie beginnen natuurlijk gelijk met klagen als de zon hier ook maar even niet schijnt. Maar als ie schijnt is het ook gelijk foute business. Zelfs met wolken verbrandt je hier bijna levendig, dus die regen was helemaal niet zo erg eigenlijk.
Met een goed boek en complete DVD-series Desperate Housewifes, Sex and the City, Friends en Ally McBeal is mijn zelfvertrouwen en inzicht in de moderne vrouw weer helemaal op peil. Rare jongens die vrouwen, maar in geld uitgeven zijn ze opperbest.

Na de mooie plaatjes op Fraser Island met ook aardig wat showers door gereist naar Rockhampton wat bekend staat als de Beefcapital van Australie. Ok, als je echt overal geweest bent ter wereld en je echt niet meer weet waar je naartoe moet en het niet uitmaakt hoe mooi het is, ga dan naar Rockhampton. Echt waar, daar is echt niets te beleven en een Commissie Welstand voor het aanzicht van de stad kennen ze ook niet. Ik durf te stellen dat Musselkanaal in Groningen of Bovenkarspel in NH spannender is. In ieder geval mooier, arhitectonisch hoogstaander en gezelliger. Over die Beef kan ik ze geen ongelijk geven, maar iemand vertrouwde me toe dat veel van die jongens geimporteerd zijn van Vanuatu. Tja, dat wist ik al! :-)

Ondertussen 6 uur verder gereisd waarvan het grootste deel liftend (met zo'n koeienhandelaar in zijn vrachtwagen) naar Airlie Beach waar ik vanaf morgen de Whitsunday Islands maar eens ga bekijken vanaf een supersnel zeilschip en ga duiken in/op het Barrier Reef. Verhueg me erop moet ik zeggen, lekker met de visjes spelen.

Laat ik mezelf ten doel stellen volgende week eens een keer een mooie foto te plaatsen op dit forum van het bezochte en geziene... ja, dat ga ik doen. Maar dan zorg ik nu dat ik er een beetje gekleurd opsta!

Laterrrrr
Kooz

• 10 Maart 2010 - 10:01

Tisha:

godsamme krijg zin om weer weg te gaan als ik die foto's zie.
    Gezellig dat je straks weer bent!

• 10 Maart 2010 - 17:39

Morris & Jolene:

Waardeloos dat weer maar troost je hier was het ook helemaal niks. Dus nog geen lente en zelfs weer sneeuw afgelopen weekend.
    Hopelijk krijg je de laatste vakantieweken nog wat zon

We zien elkaar snel weer

• 10 Maart 2010 - 21:30

Tsilla:

hoezo jaloers? ik? Geniet!!!!! Xx

• 10 Maart 2010 - 21:40

Fleuro:

Rockhampton is suicide town!!!! Wat n drama!!! Get your ass out of there babe...
    Kus

• 11 Maart 2010 - 18:56

Herman:

De herfst komt eraan daar hé.
    Nou, kom dan maar gauw weer terug naar hier. De vorst heeft zojuist ons land verlaten. Volgens mij ging ie via de A1 bij oldenzaal de grens over. Ga je zo van de ene zomer de volgende zomer in en volgens mij wordet het een heeeellllleeee mooie zomer hier in Holland

• 16 Maart 2010 - 07:17

Marc Thuss:

Dag Koos,

Dat is inderdaad een mooi buitenzwembad. Als je thuis een (buiten)zwembad nodig hebt, meld je maar.... :-)

Groet Marc

• 17 Maart 2010 - 10:13

Fleur:

tijd om terug te komen :) 15 graden hier morgen... borrel, borrel tijdddddddddddddddd